Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2014 22:48 - ПУТИН Е ОГРАНИЧИЛ ВНОСА НА ХРАНИ ОТ СЪЕДИНЕНИТЕ ЩАТИ, ЕВРОПА, ЯПОНИЯ, КАНАДА И АВСТРАЛИЯ
Автор: jijoss Категория: Новини   
Прочетен: 720 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Путин е ограничен внос на селскостопански суровини и хранителни продукти от страни, които са наложени санкции срещу Русия за една година. Това се съобщава на сайта на правителството.

image

Както съобщава " Интерфакс ", позовавайки се на думите на заместник-министъра на икономическото развитие Алексей Лихачов, списък на земеделски продукти, суровини и хранителни продукти, вносът на които е ограничено, е готов и трябва да бъдат одобрени от правителството.

В същото време председателят възложи на правителството да вземе мерки, които ще попречат на растежа на цените на тези стоки и стокови пазари ще осигури баланс. Също така, докладът на Кремъл се посочва, че един-годишен период на забраната може да бъде преразгледана.

Санкции срещу Русия Въведените досега Съединените щати, Канада, Европейския съюз, Япония и Австралия.

По-рано Rosselhoznadzor и CPS са забранили вноса на няколко продукти от Украйна и някои страни от Европейския съюз. По-специално, от Украйна към Русия забрани вноса на сокове, включително бебешка храна, зеленчуци, консерви риба, картофи, защото на златния нематода, свинско месо заради заплахата от американски свине, животински продукти поради възможно замърсяване това карантина обекти, както и мляко и млечни продукти, тъй като на откриване на остатъчни количества от антибиотици. В допълнение, от юли 28 до забрана на вноса на украински растителни продукти в багажа и ръчен багаж, както и по пощата. И съобщава намерението си за забрана на вноса на украински слънчоглед, цвекло, моркови и лук.

Също така е забранено да се внасят румънски руски говеждо месо, плодове и зеленчуци от Полша, плодове от Молдова. В допълнение, от 07 август да влязат в сила временно ограничение на вноса на отглеждане говеда, овце и едър рогат добитък от Италия, България и един от районите на Гърция в отговор на избухването на инфекциозно заболяване на едър рогат добитък.

По-рано, на 6 август помощник каза Rosselkhoznadzor Alex Alexeenko, че забраните за доставката на продукти на ЕС и Украйна, която агенцията е въведена през последните месеци, а не отговор на санкции срещу Русия.

Представител на отдел каза, че това е чисто техническа мярка. "Ако погледнете статистиката на нашия сайт, за да наложи ограничения върху някои растения, райони на страните, които ще видите, че то не е свързано с тях, това е, тук не съществуват колебания," - каза Alexeenko.




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jijoss
Категория: Новини
Прочетен: 36385
Постинги: 22
Коментари: 11
Гласове: 20
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930